Czyli ispanak ve kiyma. Jest to danie, które się szybko robi. W jakieś pół godziny mamy je gotowe.
Składniki:
1 duża cebula
2 pomidory
2 łyżki stołowe oleju
20 dkg mięsa mielonego /obojętniego jakiego/
1 kg świeżego szpinaku /ze szpinaku mrożonego nigdy nie robiłam. Wyobrażam sobie, że wzięłabym jedną i 1/2 paczki - oczywiscie wodę należy odparować/.
Cebulę drobimy. Pomidory ścieramy na tarce /albo bierzemy koncentrat/. Wszystko obsmażamy razem z mięsem. Dodajemy szpinak i pod pokrywką gotujemy jakieś 15 minut. Oczywiście nie zapominamy o przyprawach, a więc sól i pul biber, zamiast którego możemy użyć chilli.
Zdjęcie jest zrobione, gdy w domu nie było ani koncentratu ani pomidorów.......... Czyli był ispanak ve kiyma bezpomidorowy. Wyszedł bardzo fajnie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz